Reacties na de uitspraak Nederland - • Open brief 5 patiënten

Volgende reactie  |  Terug naar homepagina

OPEN BRIEF AAN ALLE KRANTEN

Geachte,

Na negatieve en naar sensatie ruikende berichtgeving in de media over dr. Van Eeghem, willen wij (patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom en andere aandoeningen) reageren.
Verschillenden onder ons hebben in het verleden aan doktershopping gedaan. Dit wil zeggen dat je te rade gaat bij verschillende dokters zonder enig resultaat. We werden steeds van de ene naar de andere dokter doorgestuurd om dan uiteindelijk in de psychiatrie te belanden. Daar werd een verkeerde diagnose van depressie vastgesteld. Dit etiket is voor een patiënt met aanhoudende vermoeidheid een al te makkelijk en onterecht besluit.
Gelukkig kwamen we allemaal bij dr. Van Eeghem terecht. Hij is een heel toegewijd arts, die luisterde naar ons verhaal. Hij analyseerde de ziekte en liet de nodige onderzoeken uitvoeren, al dan niet in overleg met collega-specialisten uit andere vakgebieden. Bij hem voelden we ons au serieux genomen en werden we niet weggestuurd met een voorschriftje van antidepressiva en de boodschap ons "erover" te zetten. Hij legde uit wat er aan de hand was in het lichaam en startte meteen de behandeling. Had je daarbij vragen, dan werden deze één voor één beantwoord. Hij was steeds bereikbaar en hield onze huisartsen op de hoogte.
Bij dr. Van Eeghem zijn wij geen nummers. Dankzij zijn behandeling op maat van de persoon, is onze gezondheid er sterk op vooruitgegaan. Sommigen onder ons konden reeds het werk hervatten.

Ook een bejaarde patiënt, die na een jarenlange zoektocht, bij dr. Van Eeghem terechtkwam, verkreeg een leven met een verhoogde levenskwaliteit. Indien wij enkel de weg van de psychiatrie hadden gevolgd waren wij tot op de dag van vandaag nog steeds zoekende.
Wij blijven op consultatie gaan bij dr. Van Eeghem in zijn thuispraktijk. We zijn hem ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor ons deed en voor sommigen van ons nog zal doen. De gedachte dat we niet meer terecht zouden kunnen bij dr. Van Eeghem is voor ons dan ook ondenkbaar!

K.B., S.D., M.O., E.N. en A.S.

Volgende reactie  |  Terug naar homepagina


Print deze pagina Print deze pagina

^ Boven ^