Reacties na de uitspraak Nederland - • Nicole op Radio 2

Volgende reactie  |  Terug naar homepagina


"Hebt u nog vertrouwen in de alternatieve geneeskunde?"

- Deze vraag werd op 5 december gesteld door radio 2 West-Vlaanderen naar aanleiding van het bericht dat Dr. van Eeghem ontslagen is door het AZ Groeninge in Kortrijk -


Antwoord van Nicole Traen:

“Ja, meer dan in de klassieke geneeskunde, omdat het meer op de persoon is afgestemd dan op de ziekte.
Ikzelf, mijn moeder, mijn zus en haar 2 zonen, mijn neef en zijn vriendin zijn dankbaar voor de zeer goede behandeling van onze kwalen en ziektes door het Integraal Medisch Centrum Maria Magdalena te Roosendaal, waar ook Dr. van Eeghem werkte. Dat is een zeer alternatief centrum, maar voor mij meer dan ons vertrouwen waard. En ik ken nog wel meer mensen die daar geholpen worden.

Ik wil hier ook mijn grote waardering betuigen voor Dr. Van Eeghem, zonder meer een prachtdokter die zijn werk heel serieus neemt. Hij gaat op een fantastische manier om met zijn patiλnten. Waren alle dokters maar zoals hij.
Ik zou het heel erg appreciλren als u eens ging kijken op www.petitiedoktervaneeghem.be en ook naar de links. In "The Planet Times" staat een interview met de dokter.

Ik hoop dat u deze positieve informatie ook op antenne brengt, want ik heb de indruk dat de media eerder geneigd is de negatieve dan de positieve verhalen naar voren te schuiven. Zoals dit het geval was bij het eerste nieuws over de schorsing van de dokter in Nederland.

Wat de flesjes met alcohol betreft: als er alleen naar materie gezocht wordt, is er alleen alcohol. Maar op energetisch vlak is er meer. Om dat te meten is er andere apparatuur nodig.
Als je een elektriciteitsdraad onder de microscoop houdt zal je ook niets anders dan koper vinden. De elektriciteit is daar niet te zien. Is die er dan niet? Of moet die op een andere manier gemeten worden?

Er komt een tijd dat de geneeswijzen die nu verguisd worden, als meer dan waardevol zullen erkend worden. Mensen die in de Middeleeuwen lijken ontleedden om meer kennis te krijgen over het menselijk lichaam, hebben de geneeskunde enorme diensten bewezen. Ze werden in hun tijd ook verketterd. De klassieke geneeskunde moet maar eens wat minder arrogant zijn en niet meer denken dat zij alleen de wijsheid in pacht hebben.”

Volgende reactie  |  Terug naar homepagina


Print deze pagina Print deze pagina

^ Boven ^