Getuigenissen - Filip
Ik heb op mijn 18de (1986) een zware zenuwinzinking met een depressie gehad. Toen al moest ik enorm opletten wat ik at of ik was ziek voor 3 tot 7 dagen. Gedurende 6 jaar ben ik in behandeling geweest bij een zenuwspecialist in Gent die nu intussen niet meer werkt. Ik ben volledig genezen in 1992.
Echter in 1995 ben ik hervallen in mijn ziekte, moest enorm opletten wat ik at of ik werd depressief, nerveus, prikkelbaar, moe, had concentratiestoornissen en geheugenstoornissen.
Na lange omzwervingen van de ene dokter na de andere ben ik maar zelfstandig beginnen medicatie nemen met voorschriften van de huisarts wegens gebrek aan een dokter die me kon helpen of me begreep!! De meeste neurologen en psychiaters die ik gezien heb zeiden dat het niet mogelijk was dat ik ziek kwam van iets te eten, maar dat het omgekeerd was, dat de zenuwen zich op mijn spijsvertering zette en dat ik daardoor diarree had! Ik voelde me dus totaal onbegrepen en van geen enkele dokter geholpen!
De eerste dokter die het bij het juiste eind had was een osteopaat die zei dat ik een leaky gutt had (lekkende darm). Tijdje voedselsupplementen genomen (duuuuur!!) maar geen resultaat.
Dan via een psychiater bij een professor in Antwerpen terecht gekomen, bloedonderzoeken voor 1300 euro, voelde me toch ietwat begrepen door die professor. Hij concludeerde ook dat ik een leaky gutt had. Weer een hele tijd voedselsupplementen genomen, voor ongeveer 250 euro/maand + 95 euro per visite.
Doordat ik intussen niet meer werkte, heb ik dit moeten opgeven omdat het voor ons financieel niet meer haalbaar was. Echte verbetering heb ik nooit gehad, voelde me wel iets beter maar niet noemenswaardig veel.

Dan ben ik bij een internist in St. Niklaas terecht gekomen die me doorstuurde naar dr. Van Eeghem.
Hij stelde me voor een intern onderzoek te doen van maag en darmen.
Daaruit bleek dat er niet ergs aan de hand was, geen tumoren of zo, maar ik had wel een bacterie in mijn maag die er niet hoorde en 4 kleine maagzweertjes.
Dr. Van Eeghem heeft me onmiddellijk de nodige medicatie gegeven voor die problemen, met goed resultaat.
Dan stelde hij voor om eens via een test op de urine te kijken of ik geen zware metalen in mijn lichaam had, omdat dat 1 van de oorzaken kon zijn voor mijn leaky gutt, en ja idd veel te veel zware metalen in mijn urine, wat het vermoeden van dr. Van Eeghem bevestigde! Ook raadde hij me aan om mijn kwikvullingen in mijn tanden te laten vervangen door witte vullingen, omdat dat eveneens een verklaring zou zijn voor het veel te hoge gehalte aan kwik in mijn urine.
Dan kreeg in infusen van de dokter, Dimaval tegen de zware metalen en een vitaminepreparaat met magnesium. Na 5 infusen voelde ik me al wat sterker, terug een test en zware metalen waren gezakt maar nog niet voldoende. Terug 3 infusen. Op dat moment werd de dokter tijdelijk geschorst in St. Niklaas. Toen ik belde naar St. Niklaas was de ombudsman allesbehalve vriendelijk en hij zei me vlakaf dat er geen enkele internist de dossiers van de dokter verder ging opvolgen! Als je van een klantvriendelijk ziekenhuis spreekt!
Ik werd doorgestuurd naar dr. Bourgeois in St. Maarten (neuroloog). Die schreef me nog 3 infusen voor en zei me dat ik gerust verder naar dr. Van Eeghem mocht gaan als ik me daar goed bij voelde. Dr. Bourgeois was vriendelijk en behulpzaam om mijn infusen verder te zetten. Nu, na 9 infusen, voel ik me stukken beter, ik mag veel meer verschillende dingen eten zonder zware reacties.

Dit bewijst voor mij dat dr. Van Eeghem de enige dokter is die na 20 jaar sukkelen de juiste diagnose heeft gesteld en de enige die me al geholpen heeft!!!!! Ik heb nu juist de uitslag van mijn urineonderzoek ontvangen van dr. Bourgeois en die ziet er veel beter uit, bijna volledig goed. Ik ga zeker teruggaan bij dr. Van Eeghem alhoewel veel mensen het mij afraden

Al die heisa rond de dokter is begonnen met 3 ex-medewerkers van het centrum in Roosendaal die alle mogelijke leugens hebben verteld om het centrum in een slecht daglicht te stellen. Ik heb al vele reacties gelezen op internet van tevreden patienten van de dokter, dus zo slecht kan hij niet zijn hι! In de media is er een echte heksenjacht van gemaakt met ronduit schandalige titels die er enkel zijn uit de nood aan sensatie om de krant goed te doen verkopen!
Alhoewel ik niet echt geloof in alternatieve praktijken, vind ik het toch goed van de dokter dat hij alle mogelijkheden onderzoekt waar de klassieke geneeskunde tekort schiet.

En over die vrouw die gestorven is aan borstkanker in St. Niklaas wil ik nog het volgende kwijt: uit verschillende bronnen, ook van de dokter zelf weet ik dat die vrouw na haar eerste chemokuur ZELF! ZELF! heeft beslist om geen chemokuur meer te volgen en dat het niet waar is dat dr. Van Eeghem haar dat afgeraden heeft!!!!!
Mensen, denk dus eerst eens na voor je alles gelooft wat er in de pers verschijnt! De sensatiezucht van de pers is zo groot dat het hun geen ballen meer kan schelen of ze al dan niet objectief de waarheid vertellen!!
Ik vind het dus heel erg jammer voor dr. Van Eeghem dat zijn reputatie zo aan flarden geschoten wordt door deze gebeurtenissen!
Ik weet maar 1 ding: Dr. Van Eeghem is de eerste dokter in 20 jaar die een juiste diagnose heeft gesteld over mijn ziekte en de eerste dokter waar ik effectief van geholpen ben! Daarom blijf ik vertrouwen in hem hebben en kan hij op mijn steun rekenen!

Filip (Familienaam en adres gekend)

Print deze pagina Print deze pagina

^ Boven ^