Getuigenissen - Linda
Ik vind het onrechtvaardig hoe dr. Van Eeghem wordt voorgesteld in de media naar aanleiding van zijn schorsing in Nederland.

Ik heb hem als dokter altijd zeer gerespecteerd.
Ik heb hem ervaren als een heel zorgzame, correcte en integere arts.
Hij is een zeer menselijke dokter die echt zijn tijd nam om te luisteren naar alle klachten, vervolgens de nodige medische onderzoeken uitvoerde om tenslotte nog eens duidelijk op te schrijven welke medicatie wanneer diende te worden ingenomen.
Ik heb het heel erg kunnen appreciλren dat ik kon mailen of bellen indien de chronische klachten me teveel werden.
Ook inzake de verslagen voor verzekering of ziekenbond kon ik rekenen op een stipte opvolging.
En bij zijn consultaties in Kortrijk heb ik trouwens kunnen vaststellen dat ik minder betaalde dan bij andere internisten.

 Ik was opgelucht dat ik eindelijk een klassieke arts kon raadplegen die bereid was zich open te stellen voor alternatieve geneeswijzen zodat er op een complementaire manier kon behandeld worden. Als ik bijv. ongerust was over bepaalde klachten na een operatie, heeft hij de nodige medische onderzoeken (echografie, bloedonderzoek,...) uitgevoerd om bepaalde risico’s te kunnen uitsluiten.

Ik kan me tevens niet van de indruk ontdoen dat de klassieke geneeskunde op de kap van dr. Van Eeghem nog maar eens de homeopathie onderuit haalt omdat ze er tot op heden niet in geslaagd zijn om de energetische waarde van een homeopathisch middel op een wetenschappelijke manier te meten.
De krantenkoppen van maandag 18 februari logen er dan ook niet om "dokter verkoopt alcohol als medicijn".
Ook inzake homeopathie is de uitspraak van E. Schneider (in het TV-programma Terzake) van toepassing: "je moet er niet in geloven, je moet alleen je eigen ervaring au sιrieux nemen".

Linda (Familienaam en adres gekend)

Print deze pagina Print deze pagina

^ Boven ^