Reacties na de uitspraak Nederland - • Reactie Greta

Volgende reactie  |  Terug naar homepagina


Als CVS- en fibromyalgiepatiënte wil ik graag het volgende kwijt over dr. Van Eeghem.

Reeds jaren had ik pijn, vanaf mijn 15de (ben er nu 50!) had ik veel rugpijn, maar schonk daar niet zoveel belang aan. Na mijn 3 zwangerschappen waaronder een tweeling, kreeg ik steeds meer pijn in mijn rug en mijn ganse lichaam. Ben overal ten rade geweest, ja, "dokters-shopping" zo kun je het wel stellen.
Allerlei antidepressiva gehad, kiné, inspuitingen met cortisone, tot in 1999 mijn eerste operatie in Sijsele, het wegnemen van mijn staartbeen, en drie maand later, het vastzetten van mijn rug. Ik heb veel geluk dat ik hier nog rondloop, want de nacht na mijn operatie ben ik 2 keer gereanimeerd geweest.
Ik kon weer werken, maar had nog steeds pijn in mijn ganse lichaam. In 2004 werd ik opnieuw geopereerd en moesten de vijzen uit mijn rug gehaald worden, waarvan er 2 van de 4 konden uitgehaald worden, de rest zat ingegroeid.

En toen is de hele mallemolen beginnen draaien. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis daar ik zo, zo moe was en ik de pijn in mijn lichaam niet meer kon uithouden. De arts in Sijsele zei me toen dat ik spasmofilie had en verwees me weer door naar een kinesiste. Ik vroeg haar zelf: zou het kunnen dat ik CVS heb, dokter? Waarop ze me antwoordde: je hebt er alle symptomen van, maar ik kan dat niet op papier zetten..... Mijn toestand verergerde toen zienderogen, en ik kon niet meer gaan werken. Door haar ben ik naar heel wat artsen geweest, in Leuven, Jette, Gent, het heeft me allemaal veel geld gekost door de dure onderzoeken. En ja, wat ik had kreeg ik op papier: CVS, fibromyalgie en lekkende darmsyndroom. Ja ok, daar sta je dan, de ene arts wilde me volproppen met antibiotica, doch daar kan ik niet tegen. Ik heb van alles geprobeerd, werd nog zieker en kreeg meer pijn.

Tot iemand me zei (een verpleegster uit de thuiszorg): waarom ga je niet eens naar dr. Van Eeghem in Kortrijk.
Direct heb ik een afspraak gemaakt toen nog in het ziekenhuis. Voor het eerst in mijn leven kwam ik terecht bij een dokter die eindelijk de tijd nam om naar me te luisteren, wat niemand ooit eerder echt had gedaan.
Zoals sommigen me zeiden (artsen!): het zit tussen je oren, herkenbaar??????? ik denk voor velen met deze aandoening, maar ik wens de pijn niemand toe!

Doch dokter Van Eeghem was een ernstig persoon, bij wie ik me direct op mijn gemak voelde. Hij deed en doet zijn uiterste best voor me. Ik kan geen enkel verkeerd woord zeggen van die dokter.
Ik wist van buitenaf dat hij een praktijk had in Nederland samen met een arts, maar zelf heeft hij mij daar nooit over aangesproken. Steeds ging mijn schoonzus met me mee, of mijn man nu de laatste tijd. Ze zijn er het bewijs van dat hij nooit of nooit over andere praktijken heeft gesproken.

Ik vind het heel erg jammer dat een dokter waar ik heel veel respect voor heb, met zoveel kwaliteiten, in zo'n daglicht werd/wordt gesteld, dat hij bovendien geschorst is en zijn ontslag kreeg in het ziekenhuis in Kortrijk!!!
Gelukkig heb ik en de andere patiënten altijd naar zijn thuispraktijk verder kunnen gaan. Als hij zijn functie nu in België niet meer zou kunnen uitvoeren, dan weet ik echt niet waar of bij wie ik voor mij problemen zou terechtkunnen.

Dat hij een zeer bekwaam arts is, bewijst nog maar eens het feit door een onderzoek die hij gedaan heeft voor mijn lever. Geen enkele andere dokter is daar ooit eerder opgekomen. Ik heb inderdaad een leveraandoening, die je niet kan voelen, maar waar zeker geen andere arts zou zijn opgekomen. Het is niet te vinden in het bloed of gewoon urineonderzoek. Je krijgt het en voelt er niks van, maar kan uiteindelijk zware gevolgen hebben!

Steeds heeft dr. Van Eeghem me namen doorgegeven van andere dokters, als iets niet voor zijn bevoegdheid was, ik kreeg het adres, telefoon, altijd tiptop in orde. Toen ik laatst werd opgenomen in het ziekenhuis hier in mijn omgeving, wilden ze dit zelfs niet onderzoeken toen ik er op aandrong. Ze hebben me gewoon aan de deur gezet, na 9 dagen opname, net toen ik 2 nachten een normaal slaappatroon begon te krijgen.
Mijn huisarts bevestigde dit ook je bent letterlijk aan de deur gezet, zoiets kom je bij dr. Van Eeghem niet tegen.

Hij heeft me steeds raad gegeven toen ik hem belde, heeft telkens haarfijn uitgelegd hoe alles in elkaar zat, wat ik van geen enkel andere arts kan zeggen.

Dat dr. Van Eeghem met orthomoleculaire medicatie werkte in Nederland, en dat mensen dat gebruiken, daar kies je tenslotte toch zelf voor????
Ofwel een combinatie van de twee, ik heb destijds door een andere dokter die nu al gepensioneerd is, ook zulke medicatie gebruikt en mijn voeding volledig macrobiotisch aangepast, toen ik voor een operatie stond, toen ik 40 jaar was. Mijn baarmoeder moest operatief verwijderd worden daar ik drie grote fibromen (of vleesbomen) had. De gynaecoloog was heel erg kwaad dat ik me niet wilde laten opereren, de gedachte dat ik mijn baarmoeder kwijt zou zijn kon ik niet aan. Een jaar later ben ik terug geweest op controle naar de gynaecoloog, en wat bleek, geen enkele fibroom was nog aanwezig. Dit is gecontroleerd geweest met een inwendige echografie. De arts kreeg er kop noch staart aan, maar dit was ten gevolge van mijn voeding en orthomoleculaire medicatie die ik toen had gebruikt.
Waarmee ik bedoel dat dr. Van Eeghem zeker niet aandringt om zoiets te gebruiken. Hij heeft de beste bedoelingen met zijn patiënten.
En nogmaals: elk mens heeft een vrije keuze in zijn leven over de manier waarop hij wil genezen. Dr. Van Eeghem heeft mij nog nooit iets "opgedrongen"!!!!!

Ik hoop dan ook van ganser harte dat zo'n bekwaam en respectvol arts als dr. Van Eeghem, hier niet wordt geschorst in zijn thuispraktijk, want wij, patiënten, hebben hem teveel nodig. Daarvan zijn getuigenissen genoeg van andere patiënten.

Mijn getuigenis is misschien wat laat, maar is de volledige waarheid wat ik hier heb neergezet.

Dr. Van Eeghem, samen met mijn man, steken we u een hart onder de riem, en hopen we van ganser harte dat men hier in België u serieus en correct behandelt bij de uitspraak, net zoals u met ons als patiënten steeds hebt gedaan of doet.

Greta.

Volgende reactie  |  Terug naar homepagina

Print deze pagina Print deze pagina

^ Boven ^